Konu
:
Aşçıbaşı Çorbası Tarifi-Aşçıbaşı Çorbası Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Aşçıbaşı Çorbası Tarifi-Aşçıbaşı Çorbası Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aşçıbaşı Çorbası Tarifi-Aşçıbaşı Çorbası Yapılışı
Aşçıbaşı Çorbası Nasıl Yapılır?-Aşçıbaşı Çorbası Tarifi-Aşçıbaşı Çorbası Yapılışı
Malzemeler:
4 yemek kaşığı tereyağlı margarin
2 yemek kaşığı un
2 adet tavuk göğsü (veya hindi göğsü)
2 adet domates
6 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı tel şehriye
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yarım demet maydanoz
Tuz
karabiber
Yapılışı:
Tavuk göğüslerini şeritler halinde doğrayın
Kırmızı mercimeği ayıklayıp
nişastası gidene kadar bir süzgecin içinde yıkayın
Kuru soğanı ayıklayıp
rendeleyin
Domateslerin kabuklarını soyup
küp küp doğrayın
Derin bir tencerede tereyağlı margarini kızdırıp
içine unu ilave edin
Unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun
Un pişince içine rendelenmiş soğanları ilave edip
soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin
Soğanlar renk alınca
salçayı ekleyip
salçanın kokusu çıkana kadar pişirin
Daha sonra içine yıkanmış kırmızı mercimekleri ve tavuk suyunu ilave edip
kaynatın
Mercimekler tavuk suyunda pişince
çorbayı mikserden çekin
Püre haline getirdiğiniz çorbayı tekrar tencereye koyup
bir taşım kaynatın
Çorba kaynamaya başlayınca içine doğranmış tavuk parçalarını
domatesleri
kekiği
kuru naneyi
tuz ve karabiberi ilave edip
tavuk etleri pişene kadar çorbayı bir taşım kaynatın ve servis tabağına alın
Kıyılmış maydanoz ile süsleyip
sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul