Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Pancar Çorbası Tarifi-Sebzeli Pancar Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Pancar Çorbası Tarifi-Sebzeli Pancar Çorbası Yapılışı





Sebzeli Pancar Çorbası Tarifi-Sebzeli Pancar Çorbası Yapılışı

Malzemeler:

3 pırasa
2 havuç
4 pancar
2 soğan
2 patates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
Bir tutam muskat

Tuz karabiber

Hazırlanışı:

* Pırasa havuç pancar soğan ve patatesleri soyun Havuç pancar ve patatesleri küp küp doğrayın Soğan ve pırasaları kıyın Sebzeleri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin Yumuşayıncaya kadar pişirin Suyuyla birlikte blenderden geçirin

* Zeytinyağını tencerede ısıtıp unu ekleyin ve kavurun Sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin Tuz karabiber ve muskatı ekleyip 5 dakika pişirin Sebzeli karışımı ekleyin 1-2 taşım kaynatıp tencereyi ocaktan indirin Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerine karabiber serpiştirin Sıcak olarak servis yapın

PANCAR
Ülkemizde yalnızca Adana ve Çanakkale'de yetiştirilen pancar az kalorili bir sebze Salata ve turşusunun yanı sıra çorbalara da eklenebilir Dayanıklı bir sebze olduğu için buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla