Konu
:
Levrek Çorbası Tarifi-Levrek Çorbası Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Levrek Çorbası Tarifi-Levrek Çorbası Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Levrek Çorbası Tarifi-Levrek Çorbası Yapılışı
Levrek Çorbası Tarifi-Levrek Çorbası Yapılışı
MALZEMELER
1 kg ağırlığında levrek balığı
1 adet küçük patates
1 adet küçük havuç
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
2 baş soğan
1 çorba kaşığı yağ
1 fincan sirke
4-5 diş sarmısak
2 adet yumurta
yarım limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye temizlenmiş levrek parçalarını
soyulmuş bir bütün soğanı
bir kaşık sirkeyi ve bir kaç dal maydanozu koyun üzerlerine çıkacak kadar su ilave edip
etler kılçıklardan ayrılana dek haşlayın
Soğuduğunda
suyu bir süzerek bir kaba boşaltın
Sonra balığın etlerini
küçük küçük parçalayıp
tekrar suyunun içine bırakın
Diğer bir tencereye
bir çorba kaşığı yağı
küçük doğranmış soğanı
küp şeklinde doğranmış havucu ve patatesi koyup kavurun
Üzerine ayırdığınız balık suyunu ve balık etlerini ilâve edin
Kaynamaya başlayınca
bir kasede
bir dolu kaşık unu suyla bulamaç yapın ve kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş karıştırarak
katın
10-12 dakika daha kaynattıktan sonra
iki yumurta sansı ve limon suyunu iyice çırparak sulandırıp
çorbaya yavaş yavaş ilâve edin ve altını kapatın
Üzerine karabiber
yeni bahar
kıyılmış maydanoz serpip
servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul