Konu
:
Başak Çorbası Tarifi-Başak Çorbası Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Başak Çorbası Tarifi-Başak Çorbası Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Başak Çorbası Tarifi-Başak Çorbası Yapılışı
Başak Çorbası Tarifi-Başak Çorbası Yapılışı
Malzeme :
600 gr
Haşlanmış Buğday
1 litre Etsuyu
500 gr
Yoğurt
350gr
Un
1 çorba kaşığı Nane
1/2demet Dereotu
2 ad
Yumurta sarısı
1 ad
Limonsuyu
1 çorba kaşığı Tereyağ
400 gr
Haşlanmış kuzu eti
tuz
Yapımı :
Un
yoğurt
yumurta sarısı ve limon suyu bir kapta çırpılır
kaynayan et suyuna katılır
Kaynayan et suyuna haşlanmış buğday
lif lif didiklenmiş kuzu eti
ince doğranmış dere otu
tavada eritilmiş tereyağı ve nane ilave edilir
Hafif kaynadıktan sonra
sıcak olarak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul