Yalnız Mesajı Göster

Başak Çorbası Tarifi-Başak Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Başak Çorbası Tarifi-Başak Çorbası Yapılışı





Başak Çorbası Tarifi-Başak Çorbası Yapılışı

Malzeme :

600 gr Haşlanmış Buğday
1 litre Etsuyu
500 gr Yoğurt
350grUn
1 çorba kaşığı Nane
1/2demet Dereotu
2 ad Yumurta sarısı
1 ad Limonsuyu
1 çorba kaşığı Tereyağ
400 gr Haşlanmış kuzu eti
tuz

Yapımı :

Un yoğurt yumurta sarısı ve limon suyu bir kapta çırpılır kaynayan et suyuna katılır Kaynayan et suyuna haşlanmış buğday lif lif didiklenmiş kuzu eti ince doğranmış dere otu tavada eritilmiş tereyağı ve nane ilave edilir Hafif kaynadıktan sonra sıcak olarak servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla