Yalnız Mesajı Göster

Malatya Usulü Tarhana Çorbası Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Malatya Usulü Tarhana Çorbası Tarifi





Malatya Usulü Tarhana Çorbası Tarifi

Malatya Usulü Tarhana Çorbası Tarifi
Resimli Malatya Usulü Tarhana Çorbası
Malatya Usulü Tarhana Çorbası


Malzemeler
8 adet Malatya tarhanası
5-6 adet ıspanak yaprağı
Yarım kahve fincanı kara nohut
1 su bardağı yoğurt
Tereyağı
Nane
Kırmızı biber
Tuz
Hazırlanışı
Bir gece öncesinden tarhanayı çorba yapacağınız tencereye koyun ve 4 bardak iyi su ile ıslatın Bu işlem tarhanaları yumuşatıyor
Aynı şekilde bir gece öncesinden küçük bir tencereye kara nohutların üzerini geçecek kadar su koyun
Ertesi gün ikisini de sularını değiştirmeden ateşe koyun Tarhanayı iyice dağılıp yoğunlaşana kadar pişirin Bu yaklaşık 45 dakika sürer
Ispanakları ince ince doğrayıp tarhanaya ekleyin Haşlanmış ve yumuşamış nohutları da kara suyunu süzdürüp tarhanaya ekleyin
Bir kasede bir bardak yoğurdu bir bardak ılık su ile iyice karıştırın Topak kalmamasına dikkat edin
Yoğurdu tarhanaya ekleyin Ispanaklar yumuşayana kadar biraz daha pişirip altını kapatın
Yoğurdun kesilmemesi için tuzu tarhana ve yoğurt birbiriyle özleştikten sonra ekleyin
Ayrı bir tavada sıvı yağda (aslında tereyağı koyarlar ama ben sıvı yağ tercih ediyorum) nane ve kırmızı biberi kokusu çıkana kadar kızdırıp çorbanın üzerine dökün
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla