Yalnız Mesajı Göster

Karidesli Soslu Enginar Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karidesli Soslu Enginar Tarifi





Karidesli Soslu Enginar Tarifi

Karidesli Soslu Enginar Tarifi
Karidesli Soslu Enginar Tarifi Resimli
Karidesli Soslu Enginar Nasıl Yapılır
Karidesli Soslu Enginar Yapılışı


Karides soslu enginar yapımında kullanılacak malzemeler:
6 adet enginar
12 adet jumbo karides
1 tane soğan
1 tane pırasa
3 diş sarımsak

Karides soslu enginarın yapılışı:

Enginarlar su limon un şeker zeytinyağı ve tuz ile birlikte pişirilerek soğumaya bırakılır Jumbo karideslerin kafaları ayıklanır soğan pırasa ve sarımsak ile beraber zeytinyağında iyice kavrulur Üzerlerini örtecek kadar süt ilave edilir Kapağı yarım kapalı şekilde 45 dakika kısık ateşte pişirilir Kafaların ezilen parçalarının ayrılması için önce mikserden daha sonra ise çok ince bir tel süzgeçten geçirilerek süzülür Böylece turuncu bir sos elde edilir Bu sosa Fransızlar “le bısgue” adını vermişlerdir Roka nane maydanoz dereotunu ince olacak şekilde kıyılır Yeşil limon kabuğu rendelenir Limon suyu susam tuz ve susam yağı eklenir Karidesleri tavada azar azar zeytinyağı kajun baharatı tuz ve beyaz biber ilave edilerek pişirilir Midyeler zeytinyağı ile tavalanır frenk soğanı ilave edilir Enginarların üzerine sıcak midye ve karidesleri koyulur Yanına ise yeşillikleri ve hazırlanmış özel sosu koyulur ve servis yapılır Besin değeri müthiş karides soslu enginarın lezzetine gerçekten doyamayacaksınız…

Alıntı Yaparak Cevapla