Konu
:
Karidesli Soslu Enginar Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Karidesli Soslu Enginar Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karidesli Soslu Enginar Tarifi
Karidesli Soslu Enginar Tarifi
Karidesli Soslu Enginar Tarifi
Karidesli Soslu Enginar Tarifi Resimli
Karidesli Soslu Enginar Nasıl Yapılır
Karidesli Soslu Enginar Yapılışı
Karides soslu enginar yapımında kullanılacak malzemeler:
6 adet enginar
12 adet jumbo karides
1 tane soğan
1 tane pırasa
3 diş sarımsak
Karides soslu enginarın yapılışı:
Enginarlar su
limon
un
şeker
zeytinyağı ve tuz ile birlikte pişirilerek soğumaya bırakılır
Jumbo karideslerin kafaları ayıklanır
soğan
pırasa ve sarımsak ile beraber zeytinyağında iyice kavrulur
Üzerlerini örtecek kadar süt ilave edilir
Kapağı yarım kapalı şekilde
45 dakika kısık ateşte pişirilir
Kafaların ezilen parçalarının ayrılması için önce mikserden daha sonra ise çok ince bir tel süzgeçten geçirilerek süzülür
Böylece turuncu bir sos elde edilir
Bu sosa Fransızlar “le bısgue” adını vermişlerdir
Roka
nane
maydanoz
dereotunu ince olacak şekilde kıyılır
Yeşil limon kabuğu rendelenir
Limon suyu
susam
tuz ve susam yağı eklenir
Karidesleri tavada azar azar zeytinyağı
kajun baharatı
tuz ve beyaz biber ilave edilerek pişirilir
Midyeler zeytinyağı ile tavalanır frenk soğanı ilave edilir
Enginarların üzerine
sıcak midye ve karidesleri koyulur
Yanına ise yeşillikleri ve hazırlanmış özel sosu koyulur ve servis yapılır
Besin değeri müthiş karides soslu enginarın lezzetine gerçekten doyamayacaksınız…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul