Konu
:
Tuzda Balık Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Tuzda Balık Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tuzda Balık Tarifi(Resimli Anlatım)
malzemeler:
2kg civarı bir balık
2 yumurta
maydanoz
biraz defne yaprağı
3-4kg kalın kaya tuzu
Yapılışı:
öncelikle balığın sadece karnını biraz yarıp içini temizliyoruz
pullarını temizlemiyoruz
bir tarafta leğen içindeki kaza tuzunu 2 yumurtanın akı ve yarım su bardağı su ile kar kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz
yoğurduğumuz tuzun bir kısmını alüminyum folyo serdiğmiz fırın tepsisine balığın sığacağı alan kadar tabaka halinde yayıyoruz
bu arada sadece içini temizlediğimiz balığın içine tercihimize göre limon dilimleri
soğan dilimleri
maydanoz yada defne yaprağı koyup dışına da zeytinyağı sürüyoruz
hazırladığımız tepsi icindeki tuz tabakasının üstüne balığımızı yatırıyoruz
tuz tabakası üstüne yatırdığımız balığın üstünü de hiç açık yer kalmayacak sekilde tuzla örtüyoruz
hazırladığımız tepsiyi 180 derece ısıttığımız fırınımıza koyup 30-40 dakika kadar pişmesini bekliyoruz
45dk kadar pişirdiğimiz tuzda balığımızı üzeri biraz kızardığında fırınımızdan çıkarıyoruz
fırından çıkardığımız tuzda balığımızı biraz soğumaya bırakıyoruz
tuzda balığımızın en önemli kısmı burası
sertleşip taşlaşmış olan tuzu çok dikkatle kırıp balığın üstünü kalıp olarak açıyoruz
tuzun icinde kendi kokusu ve suyu ile pişen balığımızı parçalamadan tuzun içinden bir tepsiye alıp servis için derisini kalıp kalıp soyuyoruz
ve işte tuzda balığımız servise hazır afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul