Yalnız Mesajı Göster

Hamsili Pilav Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsili Pilav Tarifi(Resimli Anlatım)





karabiber ( aslında içerisine kuş üzümüfıstık ve çeşitli baharatlar konuyor fakat ben o şekilde iç pilav sevmediğimden bu malzemeleri koymadımarzu edilirse pilava konulabilir)[/list]YAPILIŞI

1 1 kg hamsiyi kılçıkları da çıkacak şekilde iyice ayıklayıp yıkayınardından tuzlayın
2 1 adet soğanı küp küp doğrayınTeflon tencerede bir miktar yağla kavurun ( Arzuya göre yağ tereyağı ve sıvı yağ olabilir )

kavrulan soğanlarınıza ekleyin ve beraber bir süre daha kavurun




4 Tuzunu ve karabiberini ekleyip üzerine gelecek kadar su ekleyip demlenmeye bırakın

5 Balıklarınızı bir güveç kabına ( borcam veya teflon başka bir kap da kullanabilirsiniz ) sıkı sıkı dizin


6 Demlenen pilavınıza maydanoz doğrayarak karıştırın




7 Hazırladığınız iç pilavı dizdiğiniz balıkların üzerine dökün




8 Kenarlardan pilavın üzerini balıkla iyice kapatın









9 Önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirdikten sonra servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla