Konu
:
Hamsili Pilav Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Hamsili Pilav Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsili Pilav Tarifi(Resimli Anlatım)
karabiber ( aslında içerisine kuş üzümü
fıstık ve çeşitli baharatlar konuyor fakat ben o şekilde iç pilav sevmediğimden bu malzemeleri koymadım
arzu edilirse pilava konulabilir)[/list]
YAPILIŞI
1
1 kg
hamsiyi kılçıkları da çıkacak şekilde iyice ayıklayıp yıkayın
ardından tuzlayın
2
1 adet soğanı küp küp doğrayın
Teflon tencerede bir miktar yağla kavurun
( Arzuya göre yağ tereyağı ve sıvı yağ olabilir )
kavrulan soğanlarınıza ekleyin ve beraber bir süre daha kavurun
4
Tuzunu ve karabiberini ekleyip üzerine gelecek kadar su ekleyip demlenmeye bırakın
5
Balıklarınızı bir güveç kabına ( borcam veya teflon başka bir kap da kullanabilirsiniz ) sıkı sıkı dizin
6
Demlenen pilavınıza maydanoz doğrayarak karıştırın
7
Hazırladığınız iç pilavı dizdiğiniz balıkların üzerine dökün
8
Kenarlardan pilavın üzerini balıkla iyice kapatın
9
Önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirdikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul