Konu
:
Alabalık Yahnisi Tarifi - Alabalık Yahnisi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Alabalık Yahnisi Tarifi - Alabalık Yahnisi Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alabalık Yahnisi Tarifi - Alabalık Yahnisi Yapılışı
Alabalık Yahnisi Tarifi - Alabalık Yahnisi Yapılışı - Alabalık Yahnisi Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 soğan (doğranmış)
1 çorba kaşığı un
50 cl
(2 su bardağı) balık suyu
1/4 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı toz hardal
350 g kabak (kazınıp her biri boylamasına 2'ye kesildikten sonra
yarım parçalar da yaklaşık 4 cm
boyunda
5 mm kalınlığında kesilmiş)
1 tatlı kaşığı kapari (süzülmüş)
500 g alabalık filetosu
4 çorba kasığı suteresi yaprağı (iri doğranmış)
Ayçiçek yağını bir tencereye koyup
tencereyi orta ateşe oturtacak yağı ısıtın
Isınınca soğanları koyup
saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin
Üstlerine unu serpip
iyice karıştırdıktan sonra
yaklaşık 3 dakika pişirin
Sürekli karıştırarak balık suyu
kekik ve hardalı ekleyip
ateşi kısın ve tencerenin kapağını yarı yarıya kapatarak
karışımı 15 dakika kadar pişirin
Kabak parçaları ve kapariyi katıp
kabaklar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirmeyi sürdürün
Bu arada alabalık filetolarını soğuksu altında yıkayıp
kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra
2
5 cm boyunda parçalar halinde doğrayın
Balık parçalarını tenceredeki sebzelerin üstüne döşeyip
tencerenin kapağını kapatarak
balık parçaları saydamlıklarını yitirinceye kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirin
Doğranmış suteresi yapraklarını serpip
tencereyi ateşten alarak
yahniyi 4 çorba kâsesine bölüştürün ve bekletmeden servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul