Yalnız Mesajı Göster

Domatesli Fener Balığı__İtalya

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domatesli Fener Balığı__İtalya





MALZEMELER
1 kg fener balığı fileto
1 küçük kutu ançuez
½ çorba kaşığı biberiye
½ çorba kaşığı tarhun
3 çorba kaşığı limon suyu
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası (tatlı)
1 kutu soyulmuº domates konservesi
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
karabiber
tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Fener balığını balıkçınıza ayıklatıp fileto çıkartınızÜzerine limon suyu
sürünüz tuz ve karabiber serpip biberiye yapraklarını saplayıp 20 dakika
kadar marine ediniz
Ancuez filetolarını 2 santim boyunda kesiniz
Sarmısakları soyduktan sonra eziniz Soğanları da ince dilimler halinde
doğrayınız Sıvı yağı tavada kızdırıp soğan ve sarmısağı yumuşayana
kadar soteleyiniz Domates salçası ve pul biberi ekleyip sotelemeye devam
ediniz
Süzülmüş domates konservesini de tavaya ekleyiniz Devamlı surette bie
çatal yardımıyla ezerek püre haline getiriniz Tuz karabiber ve tarhunu
ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişiriniz
Fırın kabına hazırlamış olduğunuz sosun yarısını döküp ortasına filetoyu
etrafına da ançuezleri yerleştiriniz Kalan sos ve yağı da üzerine döküp
daha önceden 160-180oC’a ısıttığınız fırında 40 dakika fırınlayınız
Balığı tabaklara dağıttıktan sonra tepsida kalan sosu da eşit olarak
balıkların yanlarına koyup sıcak servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla