Konu
:
Domatesli Fener Balığı__İtalya
Yalnız Mesajı Göster
Domatesli Fener Balığı__İtalya
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domatesli Fener Balığı__İtalya
MALZEMELER
1 kg fener balığı fileto
1 küçük kutu ançuez
½ çorba kaşığı biberiye
½ çorba kaşığı tarhun
3 çorba kaşığı limon suyu
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası (tatlı)
1 kutu soyulmuº domates konservesi
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
karabiber
tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Fener balığını balıkçınıza ayıklatıp fileto çıkartınız
Üzerine limon suyu
sürünüz
tuz ve karabiber serpip biberiye yapraklarını saplayıp 20 dakika
kadar marine ediniz
Ancuez filetolarını 2 santim boyunda kesiniz
Sarmısakları soyduktan sonra eziniz
Soğanları da ince dilimler halinde
doğrayınız
Sıvı yağı tavada kızdırıp soğan ve sarmısağı yumuşayana
kadar soteleyiniz
Domates salçası ve pul biberi ekleyip sotelemeye devam
ediniz
Süzülmüş domates konservesini de tavaya ekleyiniz
Devamlı surette bie
çatal yardımıyla ezerek püre haline getiriniz
Tuz
karabiber ve tarhunu
ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişiriniz
Fırın kabına hazırlamış olduğunuz sosun yarısını döküp ortasına filetoyu
etrafına da ançuezleri yerleştiriniz
Kalan sos ve yağı da üzerine döküp
daha önceden 160-180oC’a ısıttığınız fırında 40 dakika fırınlayınız
Balığı tabaklara dağıttıktan sonra
tepsida kalan sosu da eşit olarak
balıkların yanlarına koyup sıcak servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul