Yalnız Mesajı Göster

Tek Porsiyonluk Hamsili Pilav Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tek Porsiyonluk Hamsili Pilav Tarifi







Malzemeler:
1 kg hamsi
4 adet büyük boy soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı kuş üzümü
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
Yarım demet dereotu
Tuz yenibahar nane

Yapılışı:
Soğanları ince doğrayın Bir tencereye aldığınız zeytinyağında fıstığı kavurun Üzerine dolmalık üzüm pirinç ince doğranmış dereotu tuz yenibahar ve naneyi ilave edip karıştırın Son olarak su ilave edip pilavı pişirin Piştikten sonra bir süre demlenmeye bırakın Kılçıkları çıkarılmış hamsileri tek porsiyonluk güveç kaplarına dizin Ortasına demlenen pilavı dökün Pilavın üzerini hamsiyle kapatın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin Sıcak servis yapın
Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla