Konu
:
Tek Porsiyonluk Hamsili Pilav Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tek Porsiyonluk Hamsili Pilav Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tek Porsiyonluk Hamsili Pilav Tarifi
Malzemeler:
1 kg hamsi
4 adet büyük boy soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı kuş üzümü
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
Yarım demet dereotu
Tuz
yenibahar
nane
Yapılışı:
Soğanları ince doğrayın
Bir tencereye aldığınız zeytinyağında fıstığı kavurun
Üzerine dolmalık üzüm
pirinç
ince doğranmış dereotu
tuz
yenibahar ve naneyi ilave edip karıştırın
Son olarak su ilave edip pilavı pişirin
Piştikten sonra
bir süre demlenmeye bırakın
Kılçıkları çıkarılmış hamsileri tek porsiyonluk güveç kaplarına dizin
Ortasına demlenen pilavı dökün
Pilavın üzerini hamsiyle kapatın
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında
40-45 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul