Konu
:
Yiyeceklerin Tadi Rengi Ve Sağliğimiz
Yalnız Mesajı Göster
Yiyeceklerin Tadi Rengi Ve Sağliğimiz
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yiyeceklerin Tadi Rengi Ve Sağliğimiz
Bundan 3000 yıl öncesinde Çinliler kısa sürede pişirilmiş sebzenin
az miktardaki etin ve en aza indirilmiş yağın sağlıklı beslenmenin temel kuralları olduğunu biliyorlardı
Batılı bilim adamlarının aksine Çinliler için yiyeceklerdeki vitamin ve proteinler ikinci derecede rol oynar
Onlar için önemli olan bir öğünün duyumsal etkisi ve her bir yiyeceğin yaptığı ortak etkidir
Bununla birlikte özellikle yiyeceğin tadı ve rengi çok önemlidir
Buna göre örneğin yeşil renkli ve ekşi yiyecekler karaciğeri harekete geçirir
sarı renkte ve tatlı yiyecekler ise güç ve enerji verir
Bir Çinlinin sofrasında dikkatinizi çeken ilk şey yiyeceklerin tatlılar
tuzlular
acılar
ekşiler ve baharatlılar olarak tadlarına göre sıralanmasıdır
Bu sofradaki bir diğer özellik yeşil
sarı
kırmızı
mavi ve beyaz gibi bütün renklerin bir arada bulunmasıdır
Onlara göre dengeli beslenme ancak bu şekilde olur
YEŞİL KARACİĞERİ HAREKETE GEÇİRİR
Çinlilerin beslenme kuralında yeşil ekşi tadı ve organlardan da safra ile karaciğeri sembolize eder
Örneğin salatalık
kivi gibi yeşil renkli yiyecekler ve enginar
tavuk
yoğurt gibi ekşimsi tadı olanlar karaciğerin ve safranın zehrini almada iyi bir görev görürler
Öyleyse akşamdan kalmalara en iyi yeşil sebzeler yardımcı olur
SARI GÜÇ VE ENERJİ VERİR
Sarı rengi temsil eden tatlı yiyecekler mide
dalak ve pankreası simgeler
Çinlilere göre tatlı "sinir besini" olduğundan stres içinde olan birçok insan tatlıya sarılır
Çünkü hububat
mısır
bal ve muzdaki doğal tatlılar enerji verir
KIRMIZI VÜCUDU TEMİZLER
Kırmızı
acımsı tadın karşılığıdır
Kalp ve ince bağırsak bu renge bağlıdır
Pancar
kırmızı turp veya kırmızı çarliston biber vücudun zehrini dışarı atar
Kırmızı yiyeceklerin kalpteki etkisi dolaylı olarak safrada kendini gösterir: safranın fonksiyonu bozulduğunda salgı kana girer ve kalp atışı frekansını değiştirir
BEYAZ CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR
Çinliler beyaz renk ile keskin tadı ve aynı zamanda solunum yollarını
kalın bağırsağı doğrudan doğruya bağlantılı tutarlar
Beyaz turp
pirinç
kuşkonmaz hatta saf alkol terlemeyi sağlayarak gözeneklerin açılmasını
vücudun fazla suyunun alınmasını sağlar
MAVİ VÜCUTTAKİ SUYU AYARLAR
Çinliler mavi renk ile tadı tuzlu olan yiyecekler ve organlardan da böbreklerle mesaneyi bir araya getirirler
Bu nedenle midye
alabalık
patlıcan idrar yolu enfeksiyonlarında yararlıdır
Bu mavi yiyecekler böbrekleri ve mesaneyi çok iyi yıkarlar ve idrar söktürücüdürler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul