Konu
:
Zeytinyağlı Kereviz Dolması (6 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Kereviz Dolması (6 Kişilik)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Kereviz Dolması (6 Kişilik)
MALZEMELER
Su 2 1/2 su bardağı - 500 gr
Tuz 2 tatlı kaşığı - 12 gr
Limon suyu 2 yemek kaşığı - 20 gr
Kereviz 6 orta boy - 3 kg
Soğan 6 orta boy - 360 gr
Zeytinyağı 1/2 su bardağı - 100 gr
Pirinç 1 su bardağı - 180 gr
Havuç 1 orta boy - 100 gr
Şeker 1 tatlı kaşığı - 4 gr
Dereotu 2/3 demet - 25 gr
HAZIRLANIŞI
Tencereye 1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyunu koy
kaynamaya bırak
Kerevizleri yıka
soy
enine ikiye böl
içlerini kenar kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde oy ve kaynayan suya ekleyip
10 dakika haşla
Haşlama suyunu ölç
1 1/2 su bardağına tamamla ve beklet
Kerevizlerin yapraklarını da yıka
ayıkla
Soğanı soy
yıka
ince ince doğra
yağla birlikte başka bir tencereye koy
kapağı kapat
kısık ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika öldür
Pirinci yıka
süz
tencereye ekle
birkaç kez çevir
Havucu yıka
yarım santimetreküp irilikte doğrayıp
kalan tuz
şeker ve 1 su bardağı sıcak su ile birlikte pirince kat
önce orta
sonra kısık ateşte 10-15 dakika pişir
Hazırlanan içi kerevizlere doldur
üzerlerine kereviz yapraklarından koy
Haşlama suyunu ısıt
dolmaların üzerine gezdir
kereviz ve pirinçler yumuşayıncaya kadar
yaklaşık 50 dakika pişir
Dereotunu yıka
ayıkla
dolmaların üzerini süsle
Notlar
Batı bölgelerinde
yaz aylarında pişirilir
Öğünlerde
et yemeğinden sonra ikinci yemek olarak servis edilir
Piknik yemeği ve ordövr olarak da kullanılır
1 Porsiyonun Besin Değerleri
Enerji 290 cal
Sodyum 764 mg Protein 3
2 g
A Vitamini 1789 iu Yağ 16
9 g
Tiamin 0
05 mg Karbonhidrat 32
0 g
Riboflavin 0
04 mg Kalsiyum 32 mg
Niasin 0
73 mg Demir 0
84 mg
C Vitamini 6 mg Fosfor 59 mg
Çinko 1 mg
Kolesterol 0 mg
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul