Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması





Malzemeler

16 adet kurutulmuş patlıcan

İç Malzemesi

2 su bardağı pirinç
5 adet soğan
3 diş sarımsak
15 su bardağı zeytin yağı
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı kuru nane reyhan yeni bahar karabiber
2 su bardağı su
Tuz karabiber

Hazırlanışı

Kurutulmuş patlıcanları bol suda haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın
Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup küp küp doğrayın
Tenceye bir su bardağı zeytinyağını alıp kızdırın
Soğan ve sarımsakları zeytinyağında kavurun
Pirinçleri yıkayıp tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin
Biber salçası 1 su bardağı su tuz ve pul biberi tencereye ekleyip karıştırın
Pirinçler suyunu çekene kadar harcı pişirmeye devam edin
Harç piştikten sonra soğumuş dolmalık patlıcanların içini doldurun
Orta derinlikte bir tencereye dolmaları dizin üzerine 1 su bardağı su ve yarım su bardağı zeytinyağı
ekleyin
Dolmaların dağılmaması için üzerine porselen tabak yerleştirin
Kısık ateşte pişirin
Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla