Konu
:
Fasulye İçli Lahana Sarması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fasulye İçli Lahana Sarması Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fasulye İçli Lahana Sarması Tarifi
MALZEMELER
12 beyaz lahana yaprağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 soğan
ince doğranmış
100 gr kuru fasulye
geceden ıslatılmış
600 ml tavuk suyu
Tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 limonun suyu
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede yağı ısıtın
Soğanı ekleyip
5 dakika hafifçe renk alıncaya kadar pişirin
Fasulyeleri süzüp tavuk suyuyla birlikte tencereye ekleyin
Bir taşım kaynatın
Ateşi kısıp fasulyeler yumuşuncaya dek 1 saat pişirin
Bu arada başka bir tencereye tuzlu su koyup bir taşım kaynatın
Lahana yapraklarının sert kısımlarını ayırıp ikişer ikişer kaynamış suya atarak kıvrılabilir olana kadar haşlayın
Dikkatlice süzüp
akan soğuk suyun altında tutun
sonra bir kağıt havlu üstünde kurumaya bırakın
Fasulyeleri süzüp tahta kaşıkla ezin
Fasulye püresinin içine domates salçası
limon suyunun yarısı
tuz ve biberi katıp karıştırın
Fasulye kanşımınından bir yemek kaşığını lahana yaprağının baş tarafına koyun
2 tarafını kıvırarak yuvarlayın
Böylece 8 adet lahana sarması hazırlayın
Kalan yaprakları büyük bir tencereye yerleştirin
Sarmaları üstüne koyun
Kalan limon suyunu sarmaların üzerine gezdirin
Sarmaların üzerini kapatacak kadar soğuk su koyup tuz serpiştirin
Dolmaların üzerine bir porselen tabağı ters olarak yerleştirin
Tencerenin kapağını kapatıp bir taşım kaynatın
Ağır ateşte l saat pişirin
Dolmaları sıcak bir tabakta servis yapın
SERViS ÖNERiSi:
Bulgur pilavıyla birlikte servis yapabilirsiniz
ALIŞVERİŞ ÖNERiSi:
Fasulyeleri pazardan alın
Eski fasulyeler çok sert olur ve yumuşatılamaz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul