Konu
:
Avustralya Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Avustralya Mutfağı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Avustralya Mutfağı
Anzak bisküvisi Tarifi
Malzemeler
1/2 paket margarin
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı kaynar su
1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı
Yağı eritmeye başlayınca içine bal eklenir
Eriyen yağa önce kaynar su sonra karbonat eklenir
Ayrı bir kapta yulaf ezmesi
un
hindistan cevizi ve şekeri karıştır sonra yağ karışımını ekle ve kaşıkla iyice karıştırılır
Tepsiye kaşıkla karışımdan koyalım ama yayılmasın
İyice ısınmış 170 derecelik fırında pişirelim
Jumbo karides şiş Tarifi
Malzemeler
karides
mayonez
wasabi sos
mango
roka yaprakları
Yapılışı
Karidesler temizlenir
Tahta şişlere dizilir ve ızgarada pişirilir
Mayonez ve wasabi sos bir kâsede karıştırılır
Mango soyulup dekoratif bir şekilde kesilir
Karidesler
roka yaprakları
mango ve sos servis tabağına alınıp servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul