Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Biftek Tarifi - Mantarlı Biftek Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Biftek Tarifi - Mantarlı Biftek Yapılışı





Mantarlı Biftek Tarifi - Mantarlı Biftek Yapılışı - Mantarlı Biftek Nasıl Yapılır?

Malzemeler:
# 500 gr az yağlı biftek
# 1/2 çay bardağı zeytinyağı + 1/2 çay bardağı süt + 1 tatlı kaşığı kimyon + 1 tatlı kaşığı kekik + bol karabiber ve istenen miktarda tuz karıştırılarak hazırlanmış harç
# 2 orta boy domates (kabukları soyulup küp küp doğranmış)
# 2 adet yeşil biber (halka halka doğranmış)
# 1 orta boy kuru soğan (küp kesilmiş)
# 4-5 sap taze soğan (ince kıyılmış)
# 6-7 adet iri beyaz taze mantar (şeritler halinde kesilmiş)
# 2-3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
# 1 çay bardağı zeytinyağı
# 1 yemek kaşığı un
# 1/2 su bardağı su
# Tuz karabiber kekik fesleğen kırmızı biber isteğe göre bir miktar daha kimyon

Yapılışı:
# Öncelikle etleriçok geniş olmayan parçalara ayırıp (kasabınız hazırlamamışsa) fazla yağlarını kesip atın Harç için verilen ölçülerde zeytinyağı süt kimyon karabiber kekik ve tuzu karıştırıp etleri bu karışıma iyice bulayın ve çekmesini sağlayın Bu şekilde 30 dakika kadar bekletin
# Sığ ve geniş bir teflon tencereye etleri harcını süzmeden aktarıp çevirerek kızartın Fazla kızarmamasına ve yanmamasına dikkat edin Etler piştiğinde tencereden alın ve bir kenarda bekletin (Bu şekilde bile servis yapılabilir)
# 1 çay bardağı zeytinyağını aynı tencerede kızdırıp unu ekleyin ve karıştırarak birkaç saniye kavurun Kuru soğan sarımsak taze soğan biber ve mantarları tencereye alın Suyunu salıp hafif çekene ve yumuşayana kadar soteleyin En son domatesleri ilave edip biraz daha pişirdikten sonra karışım un sebebiyle hafif koyulaşmaya başlayacaktır Bu aşamada etleri tekrar tencereye alıp ateşi kısın ve yarım su bardağı su ilave edin Bir miktar daha tuz karabiber fesleğen kırmızı biber ve kekik ilave ederek hafifçe karıştırın kapağını kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin



Alıntı Yaparak Cevapla