Konu
:
Tencerede Tavşan Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tencerede Tavşan Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tencerede Tavşan Tarifi
Tencerede Tavşan Tarifi
Tencerede Tavşan Yemeği
Tencerede Tavşan nasl yapılır
Tencerede Tavşan Yapılışı
Tencerede Tavşan
Tencerede Tavşan İÇİN Malzemeler
1 adet tavşan
100 ya da 140 gram sadeyağı ya da margarin (5-7 çorba kaşığı)
300 gram soğan (4 orta baş)
2 bardak et suyu
1/4 bardak sirke
1 demet maydanoz
Bir miktar tuz
Tavşanı yatırmak için;
3/4 bardak sirke
Tencerede Tavşan Hazırlanışı
Tavşanın arka ayaklarındaki deriyi kesmek suretiyle etten ayırarak
deriden bir uç
yani tutamak elde etmeli
sonra da bir el ile tavşanı arka ayaklarından tutarak yukarıya kaldırmalı
diğer elle de
etten ayırmış olduğumuz derisini aşağıya doğru sıyırmak suretiyle tavşanı yüzmelidir
2 Sonra
yüzmüş olduğumuz tavşanı arka üstü yatırdıktan sonra karnını uzunluğuna doğru yararak bağırsaklarını
sonra da yürek ve ciğerlerini çıkarmalı
yalnız içlerini dışarı alırken
karaciğere yapışık olan safra kesesini patlatmadan hemen kesip atmalıdır
(Safra kesesi patladığı takdirde et acımsı bir tad ve yeşilimsi bir renk alır
) 3 Sonra
temizlenmiş bu hayvanı but
kol ve kaburga olarak parçalara böldükten sonra
bunları ancak alabilecek bir kaba koymalı ve hayvanı büyüklüğüne göre
üstüne 3-4 bardak kadar da sirke katarak ertesi güne kadar sirkede bırakmalıdır
4 Ertesi gün
bir tencereye; tavşanın büyüklüğüne göre
5 - 7 silme çorba kaşığı arasında margarin
ya da sadeyağı koyarak
iyice kızdırmalı
kızınca
buna bir gece sirke içinde yatırılmış ve iyice süzülmüş olan tavşanın parçalarını koyarak
arada bir çevirmek suretiyle etlerin her bir taraflarının iyice kızarmasını sağlamalıdır
5 Tavşan kızarınca; buna çentilircesine küçük kesilmiş 4 orta baş soğan katarak
tavşanı soğanlarla 10 dakika daha kızarttıktan sonra
bunlara 2 bardak et suyu
bir bir çeyrek bardak sirke
demet halinde olmak üzere bir demet maydanoz ile 2 - 3 tatlı kaşığı da tuz koyarak
tencerenin kapağını kapatmalı ve tavşanı iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar ilk on dakika kuvvetli
sonra da ortadan daha az kuvvetteki ateşte olmak üzere iki - iki buçuk saat arasında pişirmeli ve maydanozu çıkarıp atmalı ve tavşanı da salçasiyle tabağa alarak servis yapmalıdır
Not: Tavşan eti pişmeden su azalırsa bir miktar daha sıcak su katmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul