Konu: Akike Tarifi
Yalnız Mesajı Göster

Akike Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akike Tarifi





Akike Tarifi

akike nasıl yapılır
akike osmanlı yemek tarifi
resimli akike tarifi
akike yemeği nasıl yapılır




Malzemeler

1 kilo koyun eti (but tarafından)
1 kilo yoğurt
1/2 litre su
200 gram kuyruk yağı
1 kaşık tuz
3 gram tarçın
3 gram kişniş
3 gram kimyon
3 gram karabiber
3 gram damla sakızı

Yapımı:
Dağlıç kuyruğunu makineden geçirip bir toprak çömleğe veya güvece koyup kuvvetli bir ateşe oturtmalı Yağ eriyince bir kevgirle kıkırdağını çıkarıp ayırmalı
Güveçte kıkırdak kalmayınca kuşbaşı iriliğinde parçalara doğranmış etle sıcak suyu katmalı ve ateşin ısısını ortaya almalı Güvecin kapağını örtmeli ve vakit vakit karıştırarak eti iyice eriyinceye kadar pişirmeli
Et yağla karışıp erimeden yani keşkek haline gelmeden suyu biterse gerektiği kadar sıcak su katılır Böylece et liflenip yağla karışarak macun durumuna gelince tarçının dışındaki bütün baharatı birbirine karıştırıp bu macuna serpmeli Tencerenin altındaki ateş iyice kısılmalı (Bunun için en iyi usul kapla ateş arasına bir saç levha koymaktır Böylece ateşin bir tek yere etkide bulunması önlenir ve etkisi her tarafa yayılır)
Yoğurdu porselen bir kâsede çırparak bulamaç durumuna getirmeli ve yemeğe kaşık kaşık katarak karıştırmalı (Yoğurdun kesilmemesi için ateşin çok hafif olması gereklidir)
Yağ yoğurdun üstüne çıkınca güveci ateşten indirip yemeğin hafifçe ılımasını beklemeli Yemek ılıyınca üstüne tarçını serpmeli ve servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla