Yalnız Mesajı Göster

Viyana Usulü Schnitzel Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Viyana Usulü Schnitzel Tarifi





MALZEMELER
4 Adet (160 gr But) Süt Danası Dilimi
3 Adet Yumurta
1 kg Taze Patates
3 dl Un
3 dl Galeta Unu
2 Yemek Kaşığı Beyaz Şarap Sirkesi
3 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
1 Demet Maydanoz
Tuz
Taze Çekilmiş Karabiber
3 lt Ayçiçek Yağı (kızartmak icin)


HAZIRLANIŞI
Dana etini iki streç filmin arasına yerleştirip dikkatlice çok ince dövün Eti önce una bulayın (hafif silkeleyin fazla unu gitsin) sonra hafif çırpılmış yumurtaya batırın ve sonunda galeta ununa her yerini kaplayacak şekilde sıkıca bastırın
Patates salatası için patatesleri haşlayıp soyun büyük küpler halinde doğrayın ve sirke zeytinyağı tuz biber ve kabaca doğranmış maydanoz ile beraber bir kabın içinde karıştırın
Bol miktarda ayçiçek yağını iyice kızana kadar ısıtın Etleri teker teker kızgın yağın içine atın 2 dakika sonra çevirip 1 dakika daha etler altın sarısı olana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla