Konu
:
Viyana Usulü Schnitzel Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Viyana Usulü Schnitzel Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Viyana Usulü Schnitzel Tarifi
MALZEMELER
4 Adet (160 gr
But) Süt Danası Dilimi
3 Adet Yumurta
1 kg Taze Patates
3 dl Un
3 dl Galeta Unu
2 Yemek Kaşığı Beyaz Şarap Sirkesi
3 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
1 Demet Maydanoz
Tuz
Taze Çekilmiş Karabiber
3 lt Ayçiçek Yağı (kızartmak icin)
HAZIRLANIŞI
Dana etini iki streç filmin arasına yerleştirip dikkatlice çok ince dövün
Eti önce una bulayın (hafif silkeleyin
fazla unu gitsin)
sonra hafif çırpılmış yumurtaya batırın ve sonunda galeta ununa her yerini kaplayacak şekilde sıkıca bastırın
Patates salatası için patatesleri haşlayıp soyun
büyük küpler halinde doğrayın ve sirke zeytinyağı
tuz
biber ve kabaca doğranmış maydanoz ile beraber bir kabın içinde karıştırın
Bol miktarda ayçiçek yağını iyice kızana kadar ısıtın
Etleri teker teker kızgın yağın içine atın
2 dakika sonra çevirip 1 dakika daha
etler altın sarısı olana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul