Konu
:
Nazende Tarifi - Nazende Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Nazende Tarifi - Nazende Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nazende Tarifi - Nazende Yapılışı
Nazende Tarifi - Nazende Yapılışı - Nazende Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
1kğ lahana yaprağı
1 kg kuşbaşı kuzu eti az yağlı
1su bardağı ceviz
tuz
karabiber
limon
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1/2 demet taze nane sos
1
5 bardak tahin
2limon suyu
5 diş sarımsak
tuz
karabiber
kırmızı biber
Yapılışı:
1
Lahana yaprakları tuzlu ve limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlanır
Sonra kalın damarları ayrılır
2
et bir bıçakla ince ince kesilir
3
etin içine orta döğülmüş ceviz tüm baharatlar ve ince doğranmış otlar eklenir
iyice bıçakla kese kese karıştırılır
4
lahana yapraklarının içine bu iç konularak ince rulolar halinde sarma yapılır
5
sarmalar tencereye dizilir tuz eklenerek azsu ve kısık ateşte etler pişesiye kadar pişirilir
pişen tencere bir tepsiye ters olarak tapatılır
6
tahin
ezilmiş
sarımsaklar
iki limonun suyu
bakaratlarla birlikte iyice karıştırılarak sos hazırlanır
7
ters çevrilmiş tencere kaldırılarak sos sarmaların üzerine dökülür üzeri kapatılarak soso çekmesi beklenilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul