Yalnız Mesajı Göster

Nazende Tarifi - Nazende Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nazende Tarifi - Nazende Yapılışı





Nazende Tarifi - Nazende Yapılışı - Nazende Nasıl Yapılır?

Malzemeler:
1kğ lahana yaprağı
1 kg kuşbaşı kuzu eti az yağlı
1su bardağı ceviz
tuz karabiberlimon
1/2 demet maydanoz1/2 demet dereotu1/2 demet taze nane sos
15 bardak tahin
2limon suyu
5 diş sarımsak
tuz karabiber kırmızı biber
Yapılışı:
1Lahana yaprakları tuzlu ve limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlanırSonra kalın damarları ayrılır
2et bir bıçakla ince ince kesilir
3 etin içine orta döğülmüş ceviz tüm baharatlar ve ince doğranmış otlar ekleniriyice bıçakla kese kese karıştırılır
4 lahana yapraklarının içine bu iç konularak ince rulolar halinde sarma yapılır
5sarmalar tencereye dizilir tuz eklenerek azsu ve kısık ateşte etler pişesiye kadar pişirilir pişen tencere bir tepsiye ters olarak tapatılır
6tahinezilmiş
sarımsaklariki limonun suyubakaratlarla birlikte iyice karıştırılarak sos hazırlanır
7 ters çevrilmiş tencere kaldırılarak sos sarmaların üzerine dökülür üzeri kapatılarak soso çekmesi beklenilir

Alıntı Yaparak Cevapla