Konu
:
Dana Böbreği Şarap Soslu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dana Böbreği Şarap Soslu Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dana Böbreği Şarap Soslu Tarifi
MALZEMELER
1 kg Dana Böbreği (yağları temizlenip yıkanmış ve dilimlenmiş)
1 Soğan (ince doğranmış)
1 Limonun Suyu ve Rendelenmiş Kabuğu
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Su Bardağı Hafif Tatlı Şarap
30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
250 gr Mantar (temizlenmiş)
125 gr (1/2 su bardağı) Acı Krema
Baharat Torbası:
8 Sap Maydanoz
1 Fiske Kekik
1 Defne Yaprağı
HAZIRLANIŞI
Şarapta pişmiş mantarla hazırlanan şarap soslu dana böbreği
patates püresi ve sote taze fasulye ile servis edilir
Böbrek dilimlerini ateşe dayanıklı bir cam tencereye koyup üstüne soğan
limon kabuğu rendesi
tuz ve biberi koyup
limon suyunu
baharat torbasını ve şarabı ekleyiniz
Tencereyi harlı ateşe oturtup
ara sıra karıştırarak ısıtınız
Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp yemeği 30 dakika pişiriniz
Bu arada
küçük bir tavada tereyağı eritiniz
köpükleri sönüp yağ kızınca
mantarları ekleyiniz ve karıştırarak 3-4 dakika kızartınız
Sonra tavayı ateşten alınız
Böbrekler pişince mantarları tencereye katıp karıştırarak kremayı ekleyiniz
Ara sıra karıştırarak
5 dakika daha pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp baharat torbasını çıkartıp atınız
Yemeği
içinde piştiği tencereyle servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul