Yalnız Mesajı Göster

Çardak Kebabı Tarifi - Çardak Kebabı Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çardak Kebabı Tarifi - Çardak Kebabı Yapılışı





Çardak Kebabı Tarifi - Çardak Kebabı Yapılışı - Çardak Kebabı Nasıl Yapılır?

Malzemeler :
1/2 kg Kuşbaşı Kuzu Eti
2 Baş Soğan
4 Diş Sarmısak
2 Domates
3 Sivribiber
2/3 Su Bardağı Süt
5 Çorba Kaşığı Un
1 Yumurta
Tuz Karabiber
Kekik
1 Dilim Taze Kaşar
Ketçap ya da Salça


Yemeğin Tarifi :
Öncelıkle kuşbaşı kuzu etini; soğan sarmısak domates biber ile su tuz ve yağını ekleyerek pişirin Pişen etleri süzerek başka bir kaba alın ve kekikleyin

Unu yumurtayı ve sütü iyice çırpın Un topakları kalmamasına dikkat edin Krep hamurundan bir kepçe alarak az yağlanmış teflon tavada 3 dakika bir tarafını 3 dakika diğer tarafını olmak üzere pişirin Tarifler dört kişilik verildiğinden 4 krep yeterli olacaktır

Krebi bir kaseye koyarak pişen etleri içine yerleştirin Kasenin dışında kalan krep hamuruyla ağzını kaptın Kaseyi ters çevirerek tepsiye yerleştirin

Kreplerin üzerine krep bohçasının büyüklüğünde bir dilim taze kaşar koyun Peynirin üzerine bir miktar salça ya da ketçap koyarak 150 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla