Konu
:
Çardak Kebabı Tarifi - Çardak Kebabı Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Çardak Kebabı Tarifi - Çardak Kebabı Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çardak Kebabı Tarifi - Çardak Kebabı Yapılışı
Çardak Kebabı Tarifi - Çardak Kebabı Yapılışı - Çardak Kebabı Nasıl Yapılır?
Malzemeler :
1/2 kg
Kuşbaşı Kuzu Eti
2 Baş Soğan
4 Diş Sarmısak
2 Domates
3 Sivribiber
2/3 Su Bardağı Süt
5 Çorba Kaşığı Un
1 Yumurta
Tuz
Karabiber
Kekik
1 Dilim Taze Kaşar
Ketçap ya da Salça
Yemeğin Tarifi :
Öncelıkle kuşbaşı kuzu etini; soğan
sarmısak
domates
biber ile su
tuz ve yağını ekleyerek pişirin
Pişen etleri süzerek başka bir kaba alın ve kekikleyin
Unu
yumurtayı ve sütü iyice çırpın
Un topakları kalmamasına dikkat edin
Krep hamurundan bir kepçe alarak az yağlanmış teflon tavada 3 dakika bir tarafını
3 dakika diğer tarafını olmak üzere pişirin
Tarifler dört kişilik verildiğinden 4 krep yeterli olacaktır
Krebi bir kaseye koyarak pişen etleri içine yerleştirin
Kasenin dışında kalan krep hamuruyla ağzını kaptın
Kaseyi ters çevirerek tepsiye yerleştirin
Kreplerin üzerine krep bohçasının büyüklüğünde bir dilim taze kaşar koyun
Peynirin üzerine bir miktar salça ya da ketçap koyarak 150 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul