Yalnız Mesajı Göster

Tatlı Ve Ekşi Soslu Dana Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlı Ve Ekşi Soslu Dana Tarifi





Tatlı Ve Ekşi Soslu Dana Tarifi

Tatlı ve ekşi soslu dana
Tatlı ve ekşi soslu dana tarifi resimli



MALZEMELER
  • 750 gr dana bonfile
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 4 yemek kaşığı sirke
  • 4 dilim ananas (konserve)
  • 1 adet yeşil dolmalık biber
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı et suyu
  • 4 yemek kaşığı ketçap
  • 5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için; 3 yemek kaşığı sıvıyağı

HAZIRLANIŞI

Öncelikle bonfileyi bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin Tuz ve karabiberle tatlandırın Ayrıca soya sosu ve 1 yemek kaşığı sirkeyi karıştırıp etin üzerine dökün ve 30 dakika kadar bu sosta beklemeye alın
Öte yandan biberleri ayıklayın ve yıkayın Ananası süzün Biberleri ve ananası küçük kareler şeklinde kesin Bir tavaya koyduğunuz 1 yemek kaşığı sıvıyağda 5 dakika kadar pişirin Tuz ve karabiberle tatlandırın Üzerine toz şeker et suyu ketçap ve 4 yemek kaşığı ananas suyu ilave edin 5 dakika kadar pişirin
Bir taraftan bir kasede 1 yemek kaşığı nişastayı 15 su bardağı su ile karıştırıp yukarıdaki sosa ilave edin 5 dakika daha pişirin ve ateşten alın
Şimdi de eti sostan çıkarın İlk önce kalan 4 yemek kaşığı nişastaya batırın Bir tavaya koyduğunuz 3 yemek kaşığı sıvıyağda kızartın Kağıt havlu üzerine koyarak yağının fazlasını çektirin En sonunda kızarttığınız etleri sebzelere ilave edin 5 dakika kadar daha pişirin ve yanında pilavla servise sunun

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla