Konu
:
Terbiyeli Kuzu Etli Kereviz Tarifi - Terbiyeli Kuzu Etli Kereviz Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Terbiyeli Kuzu Etli Kereviz Tarifi - Terbiyeli Kuzu Etli Kereviz Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiyeli Kuzu Etli Kereviz Tarifi - Terbiyeli Kuzu Etli Kereviz Yapılışı
Terbiyeli Kuzu Etli Kereviz Tarifi - Terbiyeli Kuzu Etli Kereviz Yapılışı - Terbiyeli Kuzu Etli Kereviz Nasıl Yapılır?
Malzemeler :
2000 gr kereviz
4 çorba kaşığı margarin
200 gr kuzu eti
2 adet orta boy soğan
3 bardak su veya et suyu
2 adet yumurta
1/2 adet limonun suyu
1/2 bardak kereviz suyu
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı :
Bir tencereye 2 çorba kaşığı margarin
küçük kesilmiş soğanları
kuzu eti
tuz ile karabiberi koyarak tencereyi ateşe koyun ve soğanlar hafif pembeleşinceye kadar 20 dakika pişirin ve tencereyi ateşten alarak bir tarafa bırakın
Diğer taraftan 2000 gr kerevizin kabuklarını kestikten sonra
yarım ay şeklinde küçük parçalar halinde doğrayın ve kararmamaları için içi su dolu bir kaba atın Daha sonra suyunu süzün ve kerevizleri 2 çorba kaşığı margarin ile 3 bardak su veya et suyu olan tencereye koyun
kerevizleri 10 dakika kadar pişirin ve ateşten alarak ılınmaya bırakın
Kerevizler ılınınca bunları pişmeye bıraktığınız etlerin üzerine düzgün bir şekilde koyun
kerevizler yumuşak bir hal alıncaya kadar orta ısıdaki ateşte pişirin Tencereyi ateşten alarak
içindeki sudan 1/2 bardak alın ve bir kaseye koyun
Bundan sonra bir kaba yumurtalar ile limon suyunu katın ve iyice çalkalayın Bir kaseye ayırmış olduğunuz kereviz suyunu da azar azar limonlu yumurtalara ilave edin ve karışım koyu bir kıvama gelinceye kadar ateşte 4-5 dakika pişirin
sonra terbiyeyi kerevizlerin üzerine dökün ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul