Konu
:
Kıvırcıklı Kuzu Kapama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kıvırcıklı Kuzu Kapama Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıvırcıklı Kuzu Kapama Tarifi
MALZEMELER
1 Adet Patates
1 Adet Kıvırcık Marulun Göbekli Kısmı
350 gr
Kuşbaşı Et
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Orta Boy Havuç
½ Demet Dereotu
½ Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Kaşık Margarin
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak etleri basınçlı tencereye alalım
Üzerini 3 parmak aşacak su ilavesi ve tuz ile etleri haşlayalım
Sonra etleri ateşten alalım
Ayrı bir tencerede soğanı sıvı yağ ve margarin ilavesi ile pembeleştirelim
Havucu ilave edip
sote edelim
3-5 dakika daha kavurup
haşlanan etleri suyu ile birlikte ekleyelim
Orta boy patatesi soyup
yarısından keselim ve tencereye aktaralım
Tuzunu
biberini kontrol edip
pişmeye bırakalım
Ateşten almadan birkaç dakika önce
kalınca doğranmış kıvırcık marulu ilave edelim
Ateşten aldıktan sonra servis tabağının ortasına patatesi alalım
Kenarlarına etleri yayıp
dereotunu serperek
servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul