Yalnız Mesajı Göster

Kıvırcıklı Kuzu Kapama Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıvırcıklı Kuzu Kapama Tarifi





MALZEMELER
1 Adet Patates
1 Adet Kıvırcık Marulun Göbekli Kısmı
350 gr Kuşbaşı Et
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Orta Boy Havuç
½ Demet Dereotu
½ Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Kaşık Margarin
Tuz Karabiber


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak etleri basınçlı tencereye alalımÜzerini 3 parmak aşacak su ilavesi ve tuz ile etleri haşlayalımSonra etleri ateşten alalım
Ayrı bir tencerede soğanı sıvı yağ ve margarin ilavesi ile pembeleştirelimHavucu ilave edipsote edelim3-5 dakika daha kavuruphaşlanan etleri suyu ile birlikte ekleyelimOrta boy patatesi soyupyarısından keselim ve tencereye aktaralımTuzunubiberini kontrol edippişmeye bırakalım
Ateşten almadan birkaç dakika öncekalınca doğranmış kıvırcık marulu ilave edelimAteşten aldıktan sonra servis tabağının ortasına patatesi alalımKenarlarına etleri yayıpdereotunu serperekservis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla