Konu
:
Kayısılı Et Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Et Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Et Tarifi
MALZEMELER
3 Çorba Kaşığı Margarin
1 Kg Yağsız Kuşbaşı Et
2 Adet Soğan
2 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Köri
2 Adet Defne Yaprağı
1 Çubuk Tarçın
1
5 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Sıcak Su
100 gr Kuru Kayısı
150 grYağlı Yoğurt
2 Tatlı Kaşığı Nişasta
2 Adet Kırmızı Elma
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
3 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle kayısıları 2 su bardağı sıcak suyla ıslatın ve 1 saat bekletin
2 çorba kaşığı margarini tencereye alın
Etleri yağda kavurun
Tuz
karabiber ilave edin
Daha sonra etleri tencereden çıkarın
Tencereye 1 çorba kaşığı margarin daha koyun
Sarmısak ve soğanı ince ince kıyıp yağda kavurun
Köri
defne yaprağı
tarçını ekleyin
Etler ile 1
5 su bardağı suyu da tencereye ekleyin
Kayısıları da tencereye alın
Kayısıların suyundan 1 su bardağını yoğurtla çırpıp
tencereye ekleyin
20 dakika daha pişirin
Elmaları soymadan incecik dilimleyin
Limon suyuyla nişastayı küçük bir kapta çırpıp
elmalarla birlikte tencereye ekleyin
10 dakika daha pişirin
Tencereyi ocaktan alın
Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz serpip
servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul