Konu
:
Ciğerli Tavuk Rulo Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ciğerli Tavuk Rulo Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ciğerli Tavuk Rulo Tarifi
Ciğerli Tavuk Rulo Tarifi
Ciğerli Tavuk Rulo Tarifi
Ciğerli Tavuk Rulo Tarifi Resimli
Ciğerli Tavuk Rulo Nasıl Yapılır?
Malzemeler
1
3 kg tavuk göğüs eti (dövülmüş derisiz fileto)
200 gram dondurulmuş bezelye içi
100 gram tavuk ciğeri
100 gram ekmek içi
6 adet büyük pazı yaprağı
2 adet arpacık soğanı
Mercanköşk
Dolmalık fıstık
Rendelenmiş parmesan peyniri
Süt
Sarımsak
Adaçayı
Sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Tavuk ciğerini 20 dakika suda bekletip süzün
2-3 dakika haşlayıp haşlama suyunu süzün ve ciğeri küp kesin
Ekmek içini doğrayıp tavada 10 gram zeytinyağı
doğranmış arpacıksoğanı
1 dal doğranmıl mercanköşk
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
bir tutam tuz ve karabiberle 3-4 dakika soteleyin
Tavuk ciğerini ve ekmek içini bir kaba alın
İçine 2 çorba kaşığı parmesan peyniri ve 4 çorba kaşığı süt ekleyip karıştırarak iç dolguyu hazırlayın
Tavuk filetolarının içine iç dolguyu eşit olarak paylaştırıp rulo sardıktan sonra etrafını haşlanmış pazı yapraklarıyla sarın
Ruloları yağladığınız ısıya dayanıklı kaba yerleştirin
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin
Bezelye içini 2 kepçe su
1 diş sarımsak
1 dal adaçayı ve tuzla tatlandırıp küçük bir tencereye aktarın
Kapağını kapatıp 12 dakika pişirin
Ocağın altını kapatıp sarımsağı ve adaçayını içinden çıkartın
Karışımı blendıra aktarıp 50 gram zeytinyağı
tuz ve karabiberle çekin
Tabaklara bezelyeli kremadan aktarın
Tavuk ruloları 2′ye kesip kremanın üzerine dizin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul