Konu
:
Biftek Sarma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Biftek Sarma Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biftek Sarma Tarifi
Malzemeler
Yarım kilo biftek
Yarım bardak kasar rendesi
Yarım bardak beyaz peynir
yarım bardaktan az ceviz içi
Maydonoz
Pul biber
Karabiber
Tuz
Limon
kürdan
Kızartmak için sıvı yağ
Patates Püresi için
6 tane orta boy patates
Yarım bardak süt
Bir kaşık tereyağ
Tuz
pul biber
karabiber
maydanoz
Yapılışı:
Öncelikle çok ince kesilmiş biftekleri güzelce dövüyoruz ezmeden
ezmeye yakın (ben sığır biftek kullandim)
limon ve baharatlarla ovup bekletiyoruz
Daha sonra patateslerimizi haşlamak için ocağa alıyoruz
diğer tarafta peynirleri
ceviz içini
maydanoz ve baharatları karıştırıp iç harcımızı hazırlıyoruz
Bu süre içinde beklemiş olan biftekleri tahtamızın üstüne alıp
iç harcını alıp sarmaya başlıyoruz
kurdan yardımıyla tutturuyoruz
Kızgın yağda kızartıyoruz
üç yüzeyi güzelce kızarttıktan sonra kurdanı çıkarıp o yüzeyi de kızarttıktan sonra tabağına alıyoruz
Kızartırken acele edip çevirmemeli iyice kızarmasını beklemeliyiz
Patatesleri ezip süt
tereyağı ve baharatlarla püre yaptıktan sonra servis yapıyoruz
Afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul