Konu
:
Tavşan Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavşan Dolması Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavşan Dolması Tarifi
Tavşan Dolması Tarifi
Resimli Tavşan Dolması tarifi
Tavşan Dolması nasıl yapılır
Kullanılacak malzeme:
Derisi soyulduktan
içi çıkarıldıktan sonra birbuçuk kilo kadar gelecek bir av tavşanı
1/2 kilo dana kıyması
50 gram margarin yağı
2 yumurta
1 sap kereviz
1 demet maydanoz
2 körpe havuç
1 baş küçük boy soğan
1 tutam kekik
1 tutam merzengüş otu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapımı:
Tavşanın kol ve bacaklarını başlarıyla birlikte kesip bir kenara ayırmalı
Tavşanın karnını uzunlamasına yarmalı
Tavşanın ciğerini
yüreğini makineden geçirerek kıymalı ve emaye bir kaba koymalı
Buna kıyılmış maydanozu
merzengüş otunu
kekiği
dana kıymasını
iki yumurtayı
yeteri kadar tuz ve karabiberi
küçük parçalara doğranmış bir diş sarmısağı katıp karışımı tahta bir kaşıkla karıştırıp hepsini birbirine yedirmeli
Tavşanın içini
dışını bol suda yıkayıp kuruladıktan sonra hazırlanan harcı tavşana doldurmalı
Tavşanın doldurulması tamamlanınca bir çuvaldıza temiz ve beyaz bir sicim geçirmeli ve bununla tavşanın karnını dikmeli
Soğanı ve üstü kazınmış havuçları tavla zarı küçüklüğünde parçalara doğramalı
Bunlara kıyılırcasına ince doğranmış kereviz yaprağını katıp karıştırmalı
Pyrex ve uzun bir tencereye içi doldurulup karnı dikilmiş tavşanı oturtmalı
Tavşanın kol
bacak ve ayaklarını da koyduktan sonra küçük parçalara doğranmış sebzeyi bunların üstüne yaymalı
Tuzlayıp biberlemeli tavşanı bu marinatta 18 saat bırakmalı
Uzun pyrex bir tencereyi margarin yağı ve zeytinyağıyla birlikte ateşe oturtmalı
Yağ ısınınca doldurulmuş tavşanla parçalarını bu kaba koyup vakit vakit çevirerek bunların her yanını nar gibi kızartmalı (tavşanın eti pembeleşirken sebzeleri de kaba koymalı ve tavşanla birlikte bunları da kavurmalı)
Tavşanla parçaları nar gibi kızarınca bir kenarda duran marinat suyunu bunların üstüne dökmeli
Pyrex kabın ağzını örterek bunları iyice pişinceye kadar orta ısılı bir ateşte tutmalı (tavşanı vakit vakit çevirmeyi unutmamalı)
Tavşanın eti iyice pişince bunu pyrex tencereden çıkarıp sıcak bîr yerde tutulan servis tabağına yerleştirmeli
Tencerede kalan salça
gereği kadar koyu olmayıp suluysa bir kaşık kadar unu azar azar katıp bir taşım kaynatmalı
Sonra bu koyulaşmış salçayı tavşanın ve parçalarının üstüne gezdirerek döküp sıcak sıcak servis yapmalı
İsteyenler tavşanın kol
bacak ve ayaklarını kesmeden bu hayvanı doldurabilirler
Hattâ böyle yapanlar daha iyi etmiş olurlar
Hem sofraya çıkarılan yemek daha haşmetli bir görünüşe sahip olur
hem de normali budur
Ancak böyle durumlarda tavşanı bütün olarak sığdıracak yassı bir kaba ihtiyaç vardır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul