Konu
:
Çökertme Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çökertme Kebabı Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çökertme Kebabı Tarifi
toz kırmızıbiber
nane
pul biber
kekik)
Yapılışı:
Öncelikle ince uzun şeritler halinde (jülyen) doğradığımız eti kapaklı bir tencereye sıvıyağla birlikte koyalım ve etin suyunu salıp çekmesini bekleyelim
Bu arada domatesli sosu hazırlayalım
Bunun için küp küp doğranmış domatesler
küçük küçük doğranmış kırmızıbiber
yeşilbiber
sarımsaklar
salça ve 1 çay bardağı kadar sıcak suyu bir tavaya koyalım ve pişirelim
Suyunu çeken ete kekik ekleyelim ve birazcık daha sıcak su ekleyelim ve pişmeye bırakalım
Domatesli sosumuz da piştikten sonra etlerimize ekleyelim ve altını kısıp 10 dk kadar daha pişirelim
Patatesimizi de rendeleyerek içi su dolu bir kaba koyalım ve 3-4 defa iyice yıkayalım ki nişastaları çıksın
Nişastalarını çıkarttığımız patatesleri kızartalım
Ramazan pidelerini tencerenin içindeki pişen etlerin üzerine koyup kapağını kapatalım ki pideler etin tadıyla bütünleşsin
Sonra pideleri küp küp doğrayalım
Bundan sonra tabağa sırasıyla önce pideleri
sonra biraz yoğurt (isterseniz sarımsaklı)
sonra kızarmış patatesleri
üzerine etleri
ve en üste tekrar yoğurdu koyalım
isteğe bağlı olarak erittiğimiz tereyağıyla karıştırdığımız baharat karışımını da etlerin üzerine gezdirelim
Afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul