Konu
:
Biryani Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Biryani Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biryani Tarifi
Biryani Tarifi
Biryani nasıl yapılır
Biryani yapılışı
Biryani Malzemeleri
100 gr basmati pirinci
50 gr tereyağı
50 ml ayçiçeğiyağı
50 ml zeytin yağı
3 su bardağı et suyu
30 gr badem
50 gr kuru üzüm
25 gr dolmalık fıstık
250 gr kemikli kuzu kaburga eti
2 kiraz domates
2 frenksoğanı
bir kaç tel safran
yarım soğan
tuz
Biryani yapılışı
Orta boy bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını aktarıp doğradığınız soğanları ilave edin
Pembeleşinceye kadar kavurun
Kuzu etlerinden bir miktar kuşbaşı doğrayıp ilave edin iyice soteleyin
Pirinci yıkayın
Safranla birlikte ete ilave edip karıştırın
Suyunu çekmesi için demlenmeye bırakın
Hazırladığınız yemeği bir kaseye alıp servis tabağını üzerine kapak yaparak ters çevirin
Badem kuru üzüm ve dolmalık fıstığı tavada az miktarda ayçiçeğiyağında soteleyip biryaninin üzerine gezdirin
Frenksoğanları ile süsleyin
Ayçiçeğiyağında kızarttığınız kiraz domates ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul