Yalnız Mesajı Göster

Krep Kebabı Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krep Kebabı Tarifi(Resimli Anlatım)






5 -3 bardak süt[/list][*]1 kepçe hamur tavaya dökülerek arkalı önlü hafif pişirilir[/list]ET SOTE MALZEMELERİ
  • 600 gr kuzu eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 15 adet mantar
ET SOTE HAZIRLANIŞI
  • Soğanlar ince kıyılır
  • Patateshavuç küp küp doğranır
  • Tencereye az yağ konulur etler eklenip kapağı kapatılarak suyunu salıp çekene kadar pişirilir
  • Havuç patates eklenir karıştırılır
  • İnce dilimlenmiş mantar eklenir
  • Baharatla birlikte üzerini geçecek kadar su ilave edilir pişirilir
bohça şeklinde kapatılır[*]Ters çevrilir tepsiye dizilir[*]Kalan et suyu üzerine gezdirilir[*]Üzerine kaşar dilimi domates biber konur kürdan batırılır[*]200 c ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir[/list]


PÜF NOKTASI
  • Krep doldurulurken et suyu konulmamalıdır
  • Krep hazırlanırken harç çok sıcak olmamalıdır
Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla