Konu
:
Milföylü Kuzu Pirzola Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Milföylü Kuzu Pirzola Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföylü Kuzu Pirzola Tarifi
Gerekli malzemeler:
8 kuzu pirzola
Kekik
pulbiber
8 yaprak milföy
1 iri yada 2 küçük patates
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
Kırmızı toz biber
Karabiber
1 yumurta sarısı
Gerekli aletler:
Merdane yada oklava
Yumurta fırçası
Yapılışı:
Patatesler soyulur
İrice doğranır
Düdüklü tencerede 15 dk haşlanır
o haşlanırken :Teflon tavaya yağ konur ve pirzolalar kekik ve pulbiberle kızartılır
Kızartırken dikkat edilecek nokta orta büyüklükteki ocakta altı tam açık olması
Kızaran etler bi tabağa konur
Patates piştikten sonra derin olmayan geniş bir kaba alınır
1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber ve karabiber konur
Çatalla ezilir
Daha sıcakken kaşar konur
karıştırılır
böylelikle iç hazır
Fırını 220 dereceye getirip dışı yapmaya başlarız
Merdane ile milföylere dikdörtgen şekil verilir
Yani sadece tek yönde açılır
İçine önce patatesli harçüzerine pirzola konur
Yanlardan kapatılır
şekildeki gibi
Ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye konur
Üzerine yumurta sarısı sürülür
İstenirse susam da güzel olur
Fırında üzeri kızarana kadarpişer
Afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul