Konu
:
Büryan Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Büryan Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Büryan Tarifi
MALZEMELER
1
5 kg
koyun eti
3 su bardağı pirinç
1 adet orta boy soğan
2 adet büyük boy domates
5
5 su bardağı et suyu
1/2 su bardağı sıvı yağ
Tuz
HAZIRLANIŞI
İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip
yumuşayıncaya kadar haşlayın
Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın
Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun
Kabukları soyulup
küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin
Soğana
yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin
Sürekli karıştırarak kavurun
Pirinci
orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın
Üzerine haşlanmış eti yerleştirin
Sıcak et suyunu ve tuzu ilave edin
Etli pilavı önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul