Yalnız Mesajı Göster

Büryan Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Büryan Tarifi





MALZEMELER
15 kg koyun eti
3 su bardağı pirinç
1 adet orta boy soğan
2 adet büyük boy domates
55 su bardağı et suyu
1/2 su bardağı sıvı yağ
Tuz


HAZIRLANIŞI
İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın
Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun Kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin
Soğana yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin Sürekli karıştırarak kavurun
Pirinci orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın Üzerine haşlanmış eti yerleştirin Sıcak et suyunu ve tuzu ilave edin
Etli pilavı önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla