Konu
:
Etli Asür Tarifi - Etli Asür Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Etli Asür Tarifi - Etli Asür Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Asür Tarifi - Etli Asür Yapılışı
Etli Asür Tarifi - Etli Asür Yapılışı - Etli Asür Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
500 gr incik (yağsın parça et dana yada koyun ayrıca gerdan etihoroztavuk etleriyle de yapılır
) 3 su bardağı dövülmüş buğday 1 çay bardağı nohut 1 yemek kaşığı kimyon 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber 1 yemek kaşığı tuz 1 büyük baş soğan 1 paket tereyağı (250 gr) 200 gr ceviz
YAPILIŞI
Buğday bir gece suda bekletilerek açılması sağlanır
(arzuya göre nohutta ilave edilebilir
) Bütün malzeme tencereye konularak 1 saat pişirilir
Piştikten sonra büyük bir tahta kaşıkla (25-30 dak
) özleşinceye kadar dövülür
Bir tavada yağ kızdırılır
Yağın üçte biri tavada bırakılarak gerisi tenceredeki aşurün üstüne dökülüp karıştırılır
Servis tabağına alınır
Ceviz içi tavadaki yağda kızartılarak tabaktaki aşurün üstüne konur
Diğer taraftan kimyon kuru bir tavada hafif ateş üstüne konur çevrilir ve tabaktaki aşurün üzerinde gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul