Konu
:
Malatya Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Malatya Kebabı Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Malatya Kebabı Tarifi
Malatya Kebabı Tarifi
Resimli Malatya Kebabı tarifi
Malatya Kebabı yapılışı
Malatya Kebabı nasıl yapılır
Malzemeler:
350 gram ince bulgur
350 gram kıyma
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
2 adet yumurta
Sıvı yağ
Yapılışı:
Derin bir kaseye;ince bulguru tuzu karabiberi alın ve yaklaşık yarım saat yoğurun
Yoğururken azar azar su ilave ederek yumuşatabilirsiniz
Yoğurduktan sonra yine elinizi suya batırarak yuvarlak yassı köfteler hazırlayın
Köfteleri kay- namış tuzlu suda yarı kıvama gelene kadar haşlayın ve süzün
Köftelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra köf- teleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın
Bir peçetenin üzerinde yağını aldıktan sonra yeşilliklerle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul