Konu
:
Kış Güveci Tarifi - Kış Güveci Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kış Güveci Tarifi - Kış Güveci Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kış Güveci Tarifi - Kış Güveci Yapılışı
Kış Güveci Tarifi - Kış Güveci Yapılışı - Kış Güveci Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
300 gr
kuşbaşı kuzu eti
1 avuç ince doğranmış beyaz lahana
birkaç küçük çiçek karnabahar
1 küçük kereviz
3-4 adet yer elması
12 kırmızı dolmalık biber
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
2-3 defneyaprağı
1 yemek kaşığı tereyağı
5-6 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
tuz- karabiber- kekik
Yapılışı:
Kerevizi
yer elmasını soyup küp doğrayın
soğanı yemeklik doğrayın
dolmalık biberi ince şeritler halinde kesin
Tereyağı ve kaşar peyniri hariç tüm malzemeleri karıştırıp ya küçük toprak kaplara paylaştırın yada tek bir güvece alın
Üzerine tereyağı koyup alüminyum folyoyla kapatın ve 200 derecedeki fırında 40 dakika pişirin
folyoyu çıkarıp kaşar peyniri rendesini ekleyin ve bu şekilde 5-6 dakika daha pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul