Konu
:
Kapama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kapama Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kapama Tarifi
Kapama Tarifi
Resimli Kapama Tarifi
Kapama nasıl yapılır
Malzemeler
1 kilogram kemikli kuzu kol
10-15 tane arpacık soğan
8-9 adet yeşil soğan
Bir tutam taze nane
3-4 adet marul yaprağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Eti güzelce yıkayınız
Bir tencere içerinse koyunuz ve kapağını iyice kapatınız
Üzerine de 2 bardak su koyunuz
Bir taşımlık kaynatınız
Üzerinde oluşan köpükleri kevgir yardımıyla alınız
Ardından yine kapağını kapatınız
Ocağın altı kısık olarak 45-50 dakika kadar pişiriniz
Arpacık soğanları ayıklayınız
kök kısımlarını kesiniz
Ve etin olduğu tencerenin içerisine atıp yarım saat daha pişiriniz
Bu arada da taze soğanları ayıklayınız ve güzelce yıkadıktan sonra
parmak boyunda doğrayınız
Nanelerin de saplarını ayıklayıp yıkayınız
Marul yapraklarını da iyice yıkayıp ince
ince kıyınız
Pişirdiğiniz etinizin üzerine tuzu
karabiberi
taze soğanları
marul ile naneleri katınız
Hepsini birlikte 10-15 dakika daha pişiriniz ve ocağın altını söndürünüz
Sıcak olarak servis ediniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul