Konu
:
Yemeklerin Vazgecilmesi Soslar Hakkinda
Yalnız Mesajı Göster
Yemeklerin Vazgecilmesi Soslar Hakkinda
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemeklerin Vazgecilmesi Soslar Hakkinda
Sos
kızartılmış etlerden sızan kızartma sularının veya haşlanmış et
tavuk
balık sularının hatta zeytinyağının
un
yumurta gibi malzemelerle karıştırılarak yemeklerin üzerinde durabilecek kıvama getirilmesi halidir
Yemeklere renk ve lezzet katan soslar
yemeklerin vazgeçilmez bütünleyicisidir
Sosları genel olarak beş gruba ayırmak mümkündür
Siyah soslar:
fırında kızartılmış etlerden sızan suların un
domates gibi katkı verici maddelerle koyulaştırılmasıyla elde edilen kırmızı ve siyah renkteki soslardır
Beyaz soslar:
süt
çiğ krema veya tavuk
dana
balık sularının unla ko-yulaştırılması sonucunda elde edilen soslardır
Sarı soslar:
çiğ veya az pişirilmiş yumurta şansına bol zeytinyağı veya mısırözü yağı yedirilerek koyu bir kıvama getirilmiş mayonez türü soslardır
Usareli soslar:
limon veya sirkeye
zeytinyağı veya un ve yumurta katılarak elde edilen terbiye özelliği olan soslardır
Liyezon yani bağlantı sosları:
yumurtanın
unun
sütün
tereyağının ve limonun iyice birbirine karıştırıldıktan sonra pişirilerek koyulaştınl-masıyla elde edilen soslardır
Yalnızca çorbalarda kullanılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul