Konu
:
İzgara Yapimi....
Yalnız Mesajı Göster
İzgara Yapimi....
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İzgara Yapimi....
Izgara Yapma
Vikipedi
özgür ansiklopedi
Izgara yapma veya mangal yapma yiyeceklerin ateş üzerine yerleştirilen bir ızgara veya mangal üzerinde pişirilmesi işlemidir
Izgara yöntemi yiyeceklerin hızlı bir şekilde pişmesini sağladığı için yiyeceklerin nem oranı genellikle saklı kalır
Ancak yiyeceklerin gereğinden fazla bir süre ızgara üzerinde bırakılmaması gereklidir
Izgara yapılırken yağ kullanılmadığı için ve yiyeceklerin içindeki yağların bir kısmı eriyerek kaybolduğu için ızgara yöntemi diğer pişirme yöntemlerinden daha sağlıklı kabul edilir
Ancak yiyecekler çok yüksek ateşte pişirilirse yanma ve kömürleşme eğilimi vardır
Bu eğilim yiyeceklerin besin değerini olumsuz yönde etkiler
Bir çok yiyecek maddesi ızgara yöntemiyle pişirilebilir
Ancak etler ızgara yapmak için en çok tercih edilen yiyecek maddeleridir
Dana eti
koyun eti
tavuk eti
balık eti ve diğer bütün etler ve salam
sucuk
sosis gibi et ürünleri ızgara yapmak için kullanılırlar
Bunun yanısıra domates
biber
patlıcan
soğan gibi sebzeler de ızgara yöntemiyle pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul