Konu
:
Elma Sirasi
Yalnız Mesajı Göster
Elma Sirasi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elma Sirasi
elmalardan elde edilen
filtre edilmemiş
şekersiz ve alkolsüz bir içecektir
Elma şırasının elde edilmesinde tercih edilen elmaların tür ve tatlarına bağılı olarak şıranın tadı elma suyuna oranla çok daha keskin olabilir
Yıl boyu istenilen her zaman tüketilebilen elma şırasını
dilerseniz çubuk tarçın ile süsleyip buz ekleyerek yaz aylarını serinletecek hem sağlıklı hem de lezzetli bir içecek elde edebilirsiniz
Elma şırası
özellikle Amerika ve Kanada’nın bazı bölgelerinde özel ve önemli günlerde tercih edilen bir içecektir
Çeşitli baharatlarla tatlandırarak hatta zaman zaman baharat katılmasının ardından ısıtılarak sıcak olarak hazırlanan elma şırası
“Şükran günü”
“Halloween”
ve
“Christmas Tatili”
nde milli içecek kabul edilir
Yaygın kullanımı ile elma şırası pek çok ülke de elma suyu diye tanımlansa da bu iki tat arasında fark vardır
Elma şırası
elmanın tortu ve posası süzülmemiş bir diğer deyişle filtrelenmemiş halidir
Bu özelliğinden dolayı elma şırası uzun süre içeriğindeki besin değerini koruyamayacağı için taze olarak tüketilmelidir
Elma suyu ise
tortu ve posalarından arındırılmış ve pastörize edilmiş bir içecektir
Pastörize edildiği için uzun süre saklanabilir
Elma şırası
genellikle birkaç farklı elma karışımı ile elde edilir
Farklı elmaların kullanılmasının nedeni elma şırasına dengeli bir tat kazandırmak içindir
Elma şırası aynı zamanda elma şarabı yapımında da kullanılır
Elma şarabının kalitesini
elma şırasının yapımında tercih edilen elmaların niteliği belirler
Bu nedenle de en kaliteli elma şırasını elde etmek için yerel şarap üreticileri arasında gizli bir rekabet söz konusudur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul