Konu
:
Greten Pisirme Onerileri
Yalnız Mesajı Göster
Greten Pisirme Onerileri
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Greten Pisirme Onerileri
hemen her ülke mutfağında yeri olan ve oldukça yaygın kullanılan bir pişirme yöntemdir
Beşamel sos
kremşanti
rendelenmiş peynir
yumurta ya da tereyağının hazırlanan yemeğin üzerini kapatacak şekilde konulup
fırınlanmak sureti ile pişirilmesi ile elde edilir
Graten hazırlarken amaç
tercih edilen malzeme ile kaplanan yemeğin üzerini kahverengi
ince bir kabuk bağlayana kadar fırında pişirmek ve bu sayede koruyucu bir tabaka elde etmektir
Graten’in
dünya mutfaklarına uzanan serüveni Fransız yemek kültürü ile başlar… Graten kelimesi Fransızca kazımak
kazıntı ya da tencere dibi anlamına gelen “gratter” kelimesinden türetilerek dünya mutfaklarındaki yerini almıştır
Graten pişirme yöntemi;
sebze
balık
et
hamur işleri ve bazı tatlıların hazırlanmasında tercih edilebilir
Patates
patlıcan
domates
karnabahar
ıspanak ve kabak
graten pişirme yöntemi ile en yaygın hazırlanması tercih edilen sebzelerdir
Genellikle beşamel sos ve/veya rendelenmiş peynir ile kaplanarak fırınlanırlar
Graten hazırlarken fırın kabına yerleştirilen malzemeler çiğ ya da önden pişirilmiş olabilir
Graten pişirme yönteminin bir diğer özelliği de hazırlanan yemeğin fırında pişirilirken ya da ısıtılırken kurumasını önleyecek koruyucu bir tabaka oluşturmaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul