Konu
:
Bilinmeyen Tadlar_Koushari
Yalnız Mesajı Göster
Bilinmeyen Tadlar_Koushari
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bilinmeyen Tadlar_Koushari
Mısır mutfağına ait bir yemek çeşididir
İçinde pirinç
makarna
yeşil mercimek
nohut
un olan Koushari
bol sosla yapılır
hazırlama: 1 saat
pişirme; 1
5 saat (toplam süre)
125 gr
pirinç
125 gr
herhangi bir makarna
1 küçük kase yeşil mercimek
1 küçük kase nohut
1 büyük baş soğan
1 çorba kaşığı un
sos için:
2 baş soğan
3 diş sarmısak
2 adet domates
4 adet yeşil biber
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1/2 su bardağı sıvıyağ
tuz
Pirinci
makarnayı
mercimeği ve nohutu ayrı ayrı haşlayın
sularını süzüp bir kenara bırakın
Sos için önce sarımsakları ayıklayıp dövün
Soğanları rendeleyip yeşil biberleri ince ince kıyın
Yağı tavada kızdırıp
önce soğanları sonra yeşil biberleri ve daha sonra da kabukları soyulmuş ve ince doğranmış domatesleri içine atın ve hafif ateşte hep birlikte çevirin
Tuzu
kırmızı biberi
salçayı ve 1 bardak suyu ekleyin
birlikte pişmeye bırakın
2 baş soğanı iri halkalar halinde doğrayın
üzerine 1 çorba kaşığı un serperek karıştırın
Derin bir tavada yağı kızdırın
içine unlanmış soğanları atarak kızartın
Soğanın unlanarak kızartılması soğanın pişme sırasında suyunu kaybetmeden gevrek olarak kızarmasını sağlar
Kızarmış soğanları kağıt bir peçetenin üzerine alın
Kağıt peçete soğanların fazla yağını alır
Daha önce haşladığınız nohut
mercimek ve makarnayı kızdırılmış sıvıyağda 2-3 dakika kadar ayrı ayrı çevirin
Derin bir servis kabının dibine makarnanın yarısını bir kat serin
üzerine sırayla birer kat olarak
mercimeği
pirinci ve nohutu yayarak ilave edin
En son makarnanın kalan yarısı ile üstünü kapatın
Kızarmış soğanları üzerine yayın
Hazırladığınız domates sosunu tüm malzemelerin üstüne yayarak dökün
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul