Yalnız Mesajı Göster

Patates Garnuturunun Puf Noktasi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates Garnuturunun Puf Noktasi





Patates garnitürü hazırlamada şeker miktarı az patatesler kullanılmalıdır Sarı patatesler püre yapmağa beyaz patateslerde kızartma yapmağa elverişlidir

Patates kızartmalarında : Mısır özü olin soya yağlarını zeytinyağına tercih etmelidir Bunların en iyisi mısır özü yağlarıdır Çünkü bu yağlar yanmaz Böylece yiyeceklerde de kararma olmaz

Patates kızartması yapılırken kapağı kapamamak lâzımdır

Kızartmanın hafif pembe renkte olması gerekir

Patatesler kızgın yağa atılıp sertleşinceye kadar dokunmamak sertleştikten sonra karıştırarak kızartmak lâzımdır

Patatesler kızardıktan sonra kağıt yayılmış bir kaba çıkarılır

Yağın yanmaması için kızartmaların bol yağda ve derin kapta yapılması lâzımdır Bunun için piyasada patates kızartma tencereleri vardır Artan yağ süzülüp 2 nci 4 ncü kızartmalarda kullanılabilir

Haşlama patatesten garnitür yapılacağı zaman patates haşlama suyuna 1/2 limon sıkılacak olursa patatesler dağılmaz Kabuğu ile haşlama besin değeri bakımından daha doğrudur Çünkü patatesin besin değeri kabuğa en yakın yerdedir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla