Konu
:
Patates Garnuturunun Puf Noktasi
Yalnız Mesajı Göster
Patates Garnuturunun Puf Noktasi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patates Garnuturunun Puf Noktasi
Patates garnitürü hazırlamada şeker miktarı az patatesler kullanılmalıdır
Sarı patatesler püre yapmağa beyaz patateslerde kızartma yapmağa elverişlidir
Patates kızartmalarında : Mısır özü olin soya yağlarını zeytinyağına tercih etmelidir
Bunların en iyisi mısır özü yağlarıdır
Çünkü bu yağlar yanmaz
Böylece yiyeceklerde de kararma olmaz
Patates kızartması yapılırken kapağı kapamamak lâzımdır
Kızartmanın hafif pembe renkte olması gerekir
Patatesler kızgın yağa atılıp sertleşinceye kadar dokunmamak sertleştikten sonra karıştırarak kızartmak lâzımdır
Patatesler kızardıktan sonra kağıt yayılmış bir kaba çıkarılır
Yağın yanmaması için kızartmaların bol yağda ve derin kapta yapılması lâzımdır
Bunun için piyasada patates kızartma tencereleri vardır
Artan yağ süzülüp 2 nci 4 ncü kızartmalarda kullanılabilir
Haşlama patatesten garnitür yapılacağı zaman patates haşlama suyuna 1/2 limon sıkılacak olursa patatesler dağılmaz
Kabuğu ile haşlama besin değeri bakımından daha doğrudur
Çünkü patatesin besin değeri kabuğa en yakın yerdedir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul