Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Saç Yufkası Tarifi-Kıymalı Saç Yufkası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Saç Yufkası Tarifi-Kıymalı Saç Yufkası Yapılışı





Kıymalı Saç Yufkası Nasıl Yapılır?-Kıymalı Saç Yufkası Tarifi-Kıymalı Saç Yufkası Yapılışı

Malzemesi:
8 adet kuru yufka (sac yufkası) 150 gr tereyağı Harcı için; 500 gr kıyma 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 6-7 dal maydanoz Tuz karabiber

Tarifi:
• Artık bazı yufkacılarda da sac yufkası satıldığı için bu tarifi uygulamak daha kolay
• Önce kıymalı harcı hazırlayın
• İnce kıyılmış soğanı tereyağında çevirin kıymayı katın
• Yumuşak olması için 2 yemek kaşığı su ekleyin ve karıştırarak pişirin
• Tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alın
• Sonra 4 yufkayı suya sokup hemen çıkararak büyük bir teflon tavada üst üste dizin ve orta ateşte önlü-arkalı kızartın
• Bir kenara alın
• Diğer dört yufkayı da hafifçe ıslatıp aynı biçimde tavada önlü-arkalı kızartın
• Tavadan almadan içinin harcını yayın
• (Peynirli de yapabilirisiniz) Daha önceden kızarttığınız 4 yufkayı da üstüne kapatın
• Bir kapakla ya da büyük düz bir tabakla çevirin
• 2-3 dakika daha ocakta tutup alın ve sıcak sıcak sahurda servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla