Konu
:
Boşnak Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Boşnak Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Boşnak Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım)
MALZEMELER:
Hamuru için
:
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
iç malzemesi için:
2 adet kuru soğan
250 gr kıyma
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
Yoğurma kabımıza unu ve tuzu ve sıvı yağını koyup yumuşak bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyerek güzelce yoğuruyoruz
Daha sonra bu hamurumuzun üzerine nemli bir bez koyup yaklaşık yarım saat dinlendiriyoruz
Bu arada iç malzemeyi hazırlayabiliriz
Tavamıza bir miktar sıvı yağ alıp önce soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ardından da kıymamızı atıp kavurma işlemine devam edioruz
En son tuz ve karabiberini ekleyip ateşten alıyoruz
Yarım saatin ardından hamurumuzu 5 eşit parçaya bölüp her birini merdane yardımıyla biraz açıyoruz
(çok büyük olmayacak çünkü bunlar dinlendirilmeye alınacak tekrar)ve üzerine sıvı yağ sürüp bir tepsiye alıyoruz
Bu işlemi tüm hamurlarımıza uygulayıp tekrar dinlenmeye alıyoruz
Hamurlarımızı dinlendikten sonra onları önce elimizde daha sonra masanın üzerine koyup yavaşça kenarlarından çekerek büyütüyoruz
ne kadar ince olursa o kadar güzel olur
açma işlemimiz bittikten sonra
içi malzemesini koyup hamurumuzu rulo haline getiriyoruz
Rulo haline gelen hamuru bir bıçak yardımıyla küçük küçük kesip yağlanmış tepsiye diziyoruz
Tüm hamurlar için aynı işlemi uyguluyoruz
en son olarak üzerlerine çok az sıvı yağ sürüp 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz
fırından çıkan mantılarımızı hafif ılındıktan sonran tepsideyken üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz ve tepsinin üstünü kapatıp yoğurtları çekmelerini sağlıyoruz
yoğurdu çekince servis edebilirsiniz
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul