Konu
:
Kahvaltılık Poğaça Tarifi-Kahvaltılık Poğaça Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kahvaltılık Poğaça Tarifi-Kahvaltılık Poğaça Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kahvaltılık Poğaça Tarifi-Kahvaltılık Poğaça Yapılışı
Kahvaltılık Poğaça Nasıl Yapılır?-Kahvaltılık Poğaça Tarifi-Kahvaltılık Poğaça Yapılışı
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
- 150 gr
oda ısısında margarin
- 2 kaşık yoğurt
- 2 tane yumurta ( birtanesinin sarısı üzerine)
- 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı sirke yada limon suyu
- aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ:
- 250 gr az yağlı beyaz peynir + 1 tutam maydanoz
- 1 kase çekirdekleri ayıklanmış siyah zeytin
ÜZERİ İÇİN:
- Susam
çörekotu
HAZIRLANIŞI:
Hamuru için verilen ölçülerde ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur yoğurun
( 1 yumurta sarısı ayırmayı unutmayın) Hamuru 4 eşit parçaya bölüp
her birini merdane yardımı ile kurşun kalem kalınlığında açın
İç harcı için beyaz peyniri çatalla ezip az miktarda maydanozu ince doğrayıp katın
Açtığınız hamurun uç kısmına çok yoğun olmayacak şekilde peynir harcını yada zeytini koyun
Hamuru bir tur rulo yaptıkdan sonra bıcak yardımı ile düzgünce kesin
Kalan hamura da aynı işlemi uygulayın
Uzun ruloları da 4'er parmak kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dilimleri sıralayın
Image Hosted by ImageShack
us Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürdükden sonra susam çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin
Poğaçanızı yapmaya başlamadan önce fırınınızı 200 dereceye getirip ısıtmayı unutmayın
Bu sayede pişme süresi kısalacağından kahvaltı için kimseyi bekletmemiş olursunuz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul