Konu
:
Çiğ Börek Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Çiğ Börek Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çiğ Börek Tarifi(Resimli Anlatım)
tuz
1 kaşık yoğurt
1 çay bardağı su
Yapılışı:
Hamuru yoğuracağınız yüzeye unu tepeleme yığın
ortasına havuz açıp
yumurta
yoğurt ve tuzu koyun
Aldığı kadar suyu ekleyerek yoğurun
Yoğurduğunuz hamuru bıçakla parçalara ayırdıktan sonra tekrar bir araya getirip yoğurarak daha pürüzsüz sert bir hamur elde edin
15-20 dak
hamuru dinlendirip
bıçakla ceviz büyüklüğünde keserek ufak bezeler elde edin
ortasından katladıktan sonra kenarını tencere kapağı ile kesin
İyice yapışmasını sağlayın
Yaptığınız çiğ börekleri temiz bir bez üzerine dizin
kapatmaya başladığınız sırayla alarak kızartın
Bol ve kızgın yağda hafif pembeleşinceye kadar kızartmak yeterli oluyor
Fazla yakmayın
İçi sulu olduğu için açılırsa sıçrıyor dikkatli olun
Hamurun kenarından çıkan parçaları da ziyan etmiyoruz
Böreğimiz sevise hazır afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul