Yalnız Mesajı Göster

Çiğ Börek Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiğ Börek Tarifi(Resimli Anlatım)





tuz
1 kaşık yoğurt
1 çay bardağı su


Yapılışı:
Hamuru yoğuracağınız yüzeye unu tepeleme yığın ortasına havuz açıp yumurta yoğurt ve tuzu koyun Aldığı kadar suyu ekleyerek yoğurun Yoğurduğunuz hamuru bıçakla parçalara ayırdıktan sonra tekrar bir araya getirip yoğurarak daha pürüzsüz sert bir hamur elde edin 15-20 dak hamuru dinlendirip bıçakla ceviz büyüklüğünde keserek ufak bezeler elde edin

ortasından katladıktan sonra kenarını tencere kapağı ile kesin İyice yapışmasını sağlayın Yaptığınız çiğ börekleri temiz bir bez üzerine dizin kapatmaya başladığınız sırayla alarak kızartın Bol ve kızgın yağda hafif pembeleşinceye kadar kızartmak yeterli oluyor Fazla yakmayın İçi sulu olduğu için açılırsa sıçrıyor dikkatli olun











Hamurun kenarından çıkan parçaları da ziyan etmiyoruz



Böreğimiz sevise hazır afiyet olsun


Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla