Yalnız Mesajı Göster

Kaymaklı Katmer Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Katmer Tarifi(Resimli Anlatım)







Malzemeler:
2 yufka
6 yemek kaşığı şeker (tatlı sevenler ilave edebilir)
6 yemek kaşığı çekilmiş antep fıstığı
200 gr kaymak


Yapılışı:
  • Yufkayı fotoğrafta gösterildiği gibi ikiye bölünüz
  • Sırası ile önce çekilmiş fıstığı sonra şekeri ve en son da kaymağı koyunuz
  • Fotoğraflarda gösterildiği gibi katlayınız
  • Tavada tereyağ ile iki tarafı da iyice pembeleşinceye kadar pisiriniz
  • Üzerine fıstık dökerek servis yapınız



Fıstık kondu

Şeker ekleniyor

Sıra kaymakta

İç harçlar bitti katlamaya geçebiliriz




Katlama işlemi de başarı ile tamamlandı

Bu da katmerimizin pişmiş hali afiyet olsun…

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla